Dìt moet je weten voor de zoektocht naar jouw nieuwe plussize outfit


 -  door Marloes Hogenkamp The Stylizer - Styliste en Personal Shopper -

Het is het tijdperk van de acceptatie van de echte mens. Er worden steeds meer reële maten in commercials en fotoshoots gebruikt en de discussie omtrent het creëren van het ‘perfecte lichaam’ door photoshop is groter dan ooit. Ikzelf heb een liefde voor imperfectie, nieuwe vormen en bijzondere lijnen. In het dagelijkse leven gaat het er niet om of je nou groot of klein, dik of dun bent om mooi te zijn of indruk te maken. Het gaat erom dat je staat voor wie jij bent en wat jij te bieden hebt. 

Als je het mij vraagt is het hebben van een eigen stijl, een soort eigenzinnigheid  dat wat mij nieuwsgierig naar iemand maakt. 

Nou weet ik door het werk als personal shopper heel goed dat het vinden van jouw eigen stijl als plussize man niet makkelijk is. Er zijn maar een handjevol echt goede (online) winkels te vinden, en als je er één gevonden hebt dan is het nog maar de vraag of de pasvorm goed is. Dit ligt niet alleen aan de kwaliteit en keuze in deze winkels, maar ook aan de verschillende vormen en maten van de plussize man. Niet één lichaam is hetzelfde, terwijl kleding toch op standaardmaten is gemaakt. Waar de een breed in de schouders is, heeft de ander het gewicht juist rond de middel zitten. Dit maakt de mens juist interessant, helaas maakt dit het winkelen soms knap lastig.

Daarom wil ik een paar handige richtlijnen verklappen om het winkelen iets makkelijker te maken en hierdoor jouw figuur goed uit te laten komen. 

  • Koop kleding in je eigen maat. Wat ik vaak tegenkom zijn plussize mannen in véél te grote kleding. Ook al ben je niet tevreden met je eigen lichaam en probeer je zoveel mogelijk te camoufleren, het enige wat je nu creëert is een vormloze tent. Je lijkt een paar maten groter dan dat je eigenlijk bent. 
  • Zorg er bij alle bovenstukken (overhemden, t-shirts, vesten, jassen etc.) altijd voor dat de schoudernaad op je schouder zit, niet ervoor en al helemaal niet eroverheen. Een te klein shirt ziet er heel ongemakkelijk uit, een te groot shirt creëert een vormloos figuur. 
  • Wanneer je een shirt of trui met tekst of print koopt, let er dan op dat de plek van de print of tekst precies dat gebied gaat accentueren. Bijvoorbeeld: een opdruk op je brede borst maakt je borst nog breder. 
  • Heb je een buikje? Let er bij het dragen van een overhemd op dat het vaak mooier is om deze bij de broek in te dragen. Voorkom de ‘vormloze tent’ en zorg dat er vorm te zien is. Wat wel kan is een aansluitend t-shirt onder een los gedragen overhemd of jasje.
  • Slim jeans maken echt slimmer (slanker). Nee, ik bedoel geen super skinny! Wanneer je een rechte of een tapered (taps-toelopende pijpen) jeans draagt lijk je langer en smaller. Let er wel op dat je broek niet té strak zit, dit maakt juist breder. Wijde jeans maken je ook vaak breder dan je bent!
  • Pas op met teveel contrast in je boven en onderstuk. Wanneer er teveel contrast in bijvoorbeeld je overhemd en pantalon zit maakt dit breder en korter. Het oog blijft hangen op je middel omdat het contrast te groot is. Laat de kleuren soepeler in elkaar overlopen (ton-sur-ton) of breek grote kleurvlakken door er een jasje in dezelfde kleur als je pantalon over te dragen. 
  • Laat de grote discussie over de breedte en lengte streep voor wat het is, maak je meer zorgen over de breedte van de streep. Brede strepen maken breder.

Ik kan je zo nog wel honderd tips meegeven om de juiste kleding te vinden, maar wat ik het belangrijkste vind om rekening mee te houden is balans. Zorg dat je door de juiste kledingstukken te dragen balans in je figuur vindt. Heb je een lang bovenlijf, maar zijn je benen kort? Let er dan op dat je broeken met een hogere tailleband koopt, dit geeft je meer lengte in je benen. Is je bovenlijf breder dan je onderlijf? Zorg dan voor mooi aansluitende tops en iets meer ruimte in je onderstuk door een rechte fit in je jeans, chino of pantalon. Deze regels gelden natuurlijk ook andersom. 

Een groot voorstander ben ik van op maat gemaakte kleding voor de plussize man. Vooral als het gaat om een goed pak. Maar ik weet ook dat dit vaak een stuk prijziger is dan het winkelen bij een reguliere kledingwinkel. Het is vaak wel mooier om te kijken waar je kleding ingenomen kan worden om je figuur beter uit te laten komen. Zo kun je bijvoorbeeld na het kopen van een goed t-shirt deze iets in laten nemen op de rug. Op deze manier heb je nog wel de ruimte op de schouders die je nodig hebt, maar zit het shirt net iets mooier om de taille.

Ik hoop dat ik je iets verder heb kunnen helpen in de zoektocht naar je nieuwe outfit.

 

Marloes Hogenkamp | The Stylizer

w: http://www.thestylizer.nl/

e: marloes@thestylizer.nl

f: facebook.com/stylizermarloes

i: @THESTYLIZERNL

© 2011 - 2021 BIG MENS FASHION.NL | Herenmode | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel