Hoe strijk je een overhemd in twee minuten

Het is het dilemma van elke man, hoe strijk je een overhemd!
Natuurlijk wil je een beetje representatief voor de dag komen en dat kan uiteraard niet met een ongestreken overhemd.
Maar hoe strijk je nu eigenlijk het makkelijkst een overhemd en laten we wel wezen, hoe groter het overhemd hoe lastiger het word.

Waar moet je nu eigenlijk beginnen met strijken van het overhemd? De mouwen, de boord of de rug. Begin bij het label, dit zit er niet alleen in om irritante redenen maar ook om jou informatie te geven over het strijken en wassen van jouw grote maten overhemden. Als je weet hoe warm je overhemd gestreken kan worden dan hebben wij onderstaande video voor je geselecteerd waarin eenvoudig word uitgelegd hoe je het overhemd in slechts 2 minuten kunt strijken. 

Boord
Begin met de boord van je overhemd (let op de binnenkant is bij het dragen de buitenkant) Strijk de achterkant van de boord van buiten naar binnen.

Manchetten
De manchet strijk je aan de binnenkant, net als de boord van je overhemd van buiten naar binnen. Let op dat je geen vouwen in je manchet strijkt.

De mouwen
Nadat je de manchet hebt gestreken laat je de mouw liggen (met knoopjes naar boven) strijkt het eerst met de hand glad, trekt het strak en strijkt de mouw.

Schouders
Trek het overhemd over de kop van de strijkplank en strijk de schouders.

Voorzijde
Strijk eerst de rechter voorzijde van het overhemd en daarna de linker voorzijde. De knoopjes leg je op de strijkplank en strijk dit deel vanuit de binnenkant.

Rugzijde
Als laatste strijk je de rugzijde, deze kun je in twee keer verplaatsen glad strijken.

Sorteer op
© 2011 - 2021 BIG MENS FASHION.NL | Herenmode | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel