Kledingtips voor de grotere man

Heb je een maatje meer en zoek je tips hoe je je toch leuk kan kleden?
In dit artikel lees je vele handige tips en trucjes om er heel leuk uit te zien!

 

Stijl is voor iedereen

Mensen die een maatje meer hebben, hebben vaak de neiging om zich te verstoppen achter grote shirts in donkere kleuren. Naast dat dit heel jammer is, is het ook totaal onnodig. Met de juiste kleding kan een zwaardere man erg leuk voor de dag komen zonder het gewicht te accentueren. En dit kan op veel meer manieren dan te grote zwarte shirts!

Kleding gaat om maten

Veel mensen leven nog in de veronderstelling dat kleinere maten per definitie mooier zijn. Dit is pertinent niet waar. Het gaat niet om dat je kleinere maten draagt, het gaat er om dat je voor jou de juiste maat draagt. Veel mannen die een grote buik hebben maken de fout om zich te verstoppen in veel te grote shirts om de contouren van hun lichaam te verbergen. Dit moet je niet doen, naast dat je niemand voor de gek houdt laat je jezelf er alleen maar groter door lijken. Dit betekent niet dat je direct hele strakke kleding moet dragen. Het gaat allemaal om de juiste maat. Zoek kleding die je passen. Contouren van je lichaam mogen best zichtbaar zijn, maar let hierbij wel op dat het niet too much wordt.

Wanneer zit kleding goed?

Je doet er verstandig aan door bij het passen van kleding te letten of hij goed zit op een aantal plekken.

Kraag
Bij de kraag moet je goed letten dat hij niet te los of te strak is. Als hij te los is maakt dat het grote maat shirt of grote maat overhemd slordig, maar als hij te strak is dan accentueer je juist je forsere voorkomen.

Mouwen
Is de lengte goed, en zitten ze niet te strak of te los? Zonder je armen te strekken moet je hand niet in de mouw zitten en bij het strekken van je armen moet hij niet hoger of lager komen dan achter je horloge.

Schouders
Een groot probleem van grotere maten shirts zit hem voornamelijk in de schouder. Omdat het shirt gemaakt is voor een grotere buik- en borstomtrek zijn de schouders vaak totaal buiten proportie. Bij mannen met grotere maten zie je vaak dat het stuk van het shirt bedoelt voor de schouders ergens halverwege de armen hangt. Dit lijkt erg slordig.

Al het bovenstaande goed?
Als je kleding ziet die goed zit op de bovenstaande plekken maar toch op een andere plek ergens niet goed zit dan zou ik je aanraden om het shirt toch te kopen. Als de kraag, mouwen en schouders goed zitten dan is het heel makkelijk om een shirt in te nemen.

Blijf cool

Een groot probleem van forsere mannen is dat ze het snel warm krijgen. Hier moet je ook goed op letten met je kleding. Kies voor luchtige stoffen, maar ook een ondershirt kan helpen om vocht te absorberen. Naast dat dikkere stoffen er voor zorgen dat je het warm krijgt en gaat zweten, zijn ze vaak ook log en laten ze je alleen maar groter lijken. Ook zijn er shirts verkrijgbaar die doen vermoeden dat je meer draagt dan je daadwerkelijk doet. Er zijn grote maat T-shirts verkrijgbaar waar een kraag van een overhemd bovenuit steekt en doet vermoeden dat je er een overhemd onder draagt, terwijl dit niet zo is. Ook kun je kiezen voor een overhemd met korte mouwen in grote maat en daarover een colbert. Dit is een stuk luchtiger dan een echt pak, maar ziet er toch hetzelfde uit.

Lagen
Als je niet goed weet of je het warm gaat krijgen doe je er verstandig aan je te kleden in lagen. Doe over een T-shirt een trui, over de trui een vest en over het vest een jas. Hierdoor kun je als je het warm krijgt altijd een laag uittrekken. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld 's winters naar het werk reist en het in kantoor juist heel warm is.

Strepen

Er wordt altijd gezegd dat je als grotere man geen verticale strepen kunt dragen, maar dit is reeds achterhaald. Zoals eerder gezegd, je houdt niemand voor de gek, dus een shirt of overhemd met verticale strepen kan prima. Wel doe je er verstandig aan door er een kledingstuk bij te combineren dat het lijnenspel breekt, zoals bijvoorbeeld een colbert over een gestreept overhemd.

Accessoires

Als je onzeker bent over je voorkomen is het heel handig om accessoires te gaan dragen. Dit trekt de aandacht van je lichaam af. Kies bijvoorbeeld voor een robuust horloge of een mooie zonnebril. Let er wel op dat je bij het kiezen van een horloge gaat voor een groot en robuust model; dit staat beter op een wat bredere pols.

Bron Infonu.nl

Sorteer op
© 2011 - 2021 BIG MENS FASHION.NL | Herenmode | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel